Erwin læser op for børn – og deres voksne. Hør historien om en dreng på besøg hos sin ganske specielle bedstemor. Der er gys og gru for alle pengene samt en fin lille pointe, som især de voksne kan blive klogere af.
Hvorfor er folk holdt op med at læse bøger? Og det i en udstrækning, der har taget livet af såvel forlag som boghandlere og reduceret bibliotekerne til varmestuer?
Hvad skal vi med litteraturen? Der er så mange andre måder at blive underholdt på. Og litteraturen er svær. Den er ikke en bagekonkurrence, vi kan falde i søvn til.
En slags gennembrud herhjemme kom med ”Anno Domini”, ”den bedste science-fiction-roman skrevet på dansk” (Politiken) og udnævnt til Årets Bog, fulgt op af ”Gud”, der ”tålte sammenligning med verdens bedste” og vandt Science-Fiction-prisen på den første – og som det skulle vise sig, sidste – skandinaviske convention.
Hvad er tiltrækningen ved et godt gys? Hvorfor er det uhyggelige hyggeligt? Vi skræmmer vore børn, fra de er små, og de hviner af fryd og ler og græder på samme tid.
Ja, hvad er skønlitteratur? Man kan sige, at det er evnen til at sige det, du vil sige, i form af en god historie! Så er det nemlig ikke lutter høflighed, når folk nikker og siger nå. De vil jo vide, hvordan det ender, ikke?
When Man started to communicate, his conception of the physical world quite naturally became limited to what he was able to communicate. He thus became part of a new kind of “reality” as an individual, who could be called upon to act in a responsible, predictable way.
I anledning af, at Erwin fylder 70, vil vi gerne fejre forfatterskabet i dets fulde bredde sammen med jer læsere. Derfor inviterer vi jer til at sende os jeres yndlings-ENW-citat.
Der er mange grunde til at læse Erwin Neutzsky-Wulff. Vores læsere beskriver, hvorfor de læser forfatterskabet, og hvordan de bruger det. Læs med og se, hvor forskelligt det kan gøres.
⊕ BESTILLING
Et forfatterskab, der taler for sig selv. En verdens- og virkelighedsmodel, som er helt sin egen.
Se en samlet oversigt over de titler, forlaget har på lager, under "Udgivelser".
⊕ OM FORLAGET
FORLAGET ERWIN NEUTZSKY-WULFF
I 2010 gik mit forlag gennem tredive år, Borgen, ned, og det var ikke nogen enkeltstående begivenhed. Det var det sidste træ i skoven, der faldt, som Information dengang skrev.
Det betød så, at JACK THE RIPPER udkom på Ole Sohns Forlag, som min skattede redaktør var flyttet til. Den solgte da også i et par oplag.
På det tidspunkt havde jeg imidlertid allerede udgivet BIBELEN på eget forlag. Jeg havde ikke engang ventet på de 150.000 fra Kulturministeriet, som ellers har været en fast indkomst.
Tiderne har forandret sig. Ud fra en vurdering af den økonomiske situation har man besluttet, at litteraturen er en af de ting, der må falde, hvis den ikke kan stå.
Og det har den aldrig kunnet. Den har udelukkende overlevet i kraft af de faste bogprisers beskyttelsestold og ved, at man har holdt forfatterne i live ved arbejdslegaternes kunstige åndedræt.
Naturligvis vil kioskforlag som Gyldendal fortsat blive holdt i et jerngreb af deres aktionærer, og dagbladene fortsætte med at skrive pænt om deres annoncører, men skilsmissen mellem litteraturen og bogbranchen er endelig. Hvad sker der så?
Der sker det, at de forfattere, der har et publikum, udgiver sig selv. Det er ikke så slemt, som det lyder – BIBELEN indbragte mig en kvart million, nok til, at jeg kunne købe mig ro til at skrive den næste, og så fremdeles.